Προώθηση ιστοσελίδων με την βοήθεια του on page seo.

Χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου αναδεικνύονται όλο και περισσότερο σε απόλυτο κυρίαρχο του ψηφιακού κόσμου μέσω των crawlers που πασχίζουν να επισκεφτούν και να ευρετηριάσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων ιστοσελίδων στο web. Οι αράχνες αυτές των μηχανών αναζήτησης μπορεί να είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο κάθε σύγχρονος χρήστης μπορεί να έχει άμεσα στην διάθεση του τα πιο σχετικά αποτελέσματα της αναζήτησης που πραγματοποιεί, ωστόσο οι crawlers σίγουρα δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν τις διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτονται όπως ακριβώς τις αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος.

Στην πραγματικότητα οι αράχνες «διαβάζουν» την σελίδα απαλλαγμένη από το design και τα διάφορα μέσα προβολής, επικεντρώνονται δηλαδή στον κώδικα που βρίσκεται πίσω από αυτές και με βάση αυτόν, αποφασίζουν για την κατάταξη και προώθηση της εκάστοτε ιστοσελίδας. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι τα τεχνικά στοιχεία του κώδικα μιας ιστοσελίδας δηλαδή το on page seo είναι σε θέση να επηρεάσει σημαντικά την προώθηση ιστοσελίδων, για αυτό καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο συνηθισμένες πρακτικές on page seo για να τις εφαρμόσετε και στην δική σας προώθηση.

Τοποθέτηση των καταλλήλων τίτλων σε κάθε επιμέρους σελίδα της ιστοσελίδας σας.

Καθεμιά από τις σελίδες της ιστοσελίδα σας προκειμένου να είναι άριστα βελτιστοποιημένη οφείλει να έχει ένα σύντομο και περιεκτικό τίτλο που να υποδεικνύει το αντικείμενο με το οποίο ασχολείστε και να περιλαμβάνει την λέξη κλειδί ,πάντα φυσικά με μέτρο.Περισσότερες τεχνικές Onpage SEO με τίτλους και μεταπεριγραφές μπορείτε να μελετήσετε στο SEO Greece Blog του Δημήτρη Κουρδούπαλου ενός από τους καλύτερους Search Engine Optimization expert στην Ελλάδα

Δημιουργία ενός αποδοτικού sitemap.

Η αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων προϋποθέτει ότι οι crawlers των μηχανών αναζήτησης θα είναι σε θέση να κατανοήσουν στην γλώσσα τους το αντικείμενο και την δομή της ιστοσελίδας σας άμεσα και γρήγορα. Η δημιουργία sitemap μπορεί εύκολα να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αποτελεί ένα χάρτη της ιστοσελίδας σχεδιασμένο έτσι ώστε να διευκολύνει τους crawlers να κατανοήσουν την δομή και το περιεχόμενο της εις βαθος και άρα να την προωθήσουν ψηλότερα.

Έλεγχος εσωτερικών ανακατευθύνσεων στην ιστοσελίδα.

Πολλές είναι εκείνες οι περιπτώσεις ιστοσελίδων οι οποίες κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής τους θα χρειαστεί να διαγράψουν ή να μεταφέρουν το περιεχόμενο μιας ή περισσότερων σελίδων τους σε νέα url. Σε αυτή την περίπτωση όμως αν δεν μεριμνήσετε τεχνικά για τις σωστές ανακατευθύνσεις στο on page seo τότε η εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας σας χειροτερεύει αισθητά για τους χρήστες και οι μηχανές αναζήτησης σίγουρα θα αναγκαστούν αντί να προωθήσουν την ιστοσελίδα σας, να σας αξιολογήσουν αρνητικά για αυτό.

Ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας.

Ένα ακόμη τεχνικό χαρακτηριστικό της το οποίο αφορά το on page seo και μπορεί να προωθήσει θετικά την ιστοσελίδα σας δεν είναι άλλο από την γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης. Με την χρήση των καταλλήλων online εργαλείων οφείλετε να σιγουρευτείτε ότι τόσο η αρχική όσο και οι υπόλοιπες σελίδες σας φορτώνουν σε λιγότερο από δυο δευτερόλεπτα γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι χρηστές εγκαταλείπουν την προσπάθεια προσπέλασης τους και για αυτό οι μηχανές αναζήτησης αξιολογούν για άλλη μια φορά αρνητικά την ιστοσελίδα σας αποτρέποντας έτσι την προώθηση και την αναρρίχηση της σε ψηλότερες θέσεις στην κατάταξη αναζήτησης.

Τελειώνοντας με τις πρακτικές οδηγίες για καλύτερο on page seo, είναι εμφανές ότι η προώθηση ιστοσελίδων είναι σε μεγάλο βαθμο στα χέρια σας αν σκεφτείτε ότι μπορείτε να επηρεάσετε άμεσα όλα τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά προς όφελος σας. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν και πραγματοποιήστε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για την προώθηση της ιστοσελίδας σας!

Top