Οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές SEO στην Ελλάδα

Όταν μία επιχείρηση δημιουργήσει μίας ιστοσελίδα, είτε για να ενισχύσει κάποιο «φυσικό της κατάστημα» είτε γιατί πρόκειται να λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικά, εννοείται ότι θα πρέπει να γνωστοποιήσει και το γεγονός στον κόσμο. Η ιστοσελίδα στην ουσία είναι μία επιχείρηση και ισχύουν και γι’ αυτή οι διάφορες αρχές και οι «νόμοι» για το marketing που ισχύουν για οποιαδήποτε επιχείρηση. Αυτό που αλλάζει είναι τα μέσα και οι τεχνικές με τα οποία εφαρμόζονται αυτές οι αρχές. Ένας από τις πιο ανερχόμενες υπηρεσίες αυτήν την στιγμή, είναι το seo στην Ελλάδα και έχει μια μόνιμη ανοδική πορεία.

Αν κάποιος ψάξει για τεχνικές προώθησης στο διαδίκτυο ή ρωτήσει κάποια επιχείρηση ηλεκτρονικού marketing, είναι σίγουρο ότι θα βρει πάρα πολλές κι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους τεχνικές. Κάποιες θα είναι και πιο χρονοβόρες αλλά και πιο ακριβές από τις άλλες. Στο τέλος της ημέρας όμως, κάθε επιχείρηση έχει συγκεκριμένο budget για τι marketing της, οπότε λογικό είναι να ψάχνει τις πιο αποτελεσματικές – όχι όμως απαραίτητα και τις πιο φθηνές – τεχνικές για την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Δεδομένης λοιπόν της μεγάλης ποικιλίας τεχνικών, αυτή η αναζήτηση δεν είναι πάντα εύκολη.

Οι λάθος τεχνικές προώθησης μπορεί στο τέλος να βλάψουν τόσο τα οικονομικά της επιχειρήσεις όσο και την ίδια την ιστοσελίδα της. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι τεχνικές ή οι μορφές προώθησης ιστοσελίδων στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε σχετικά άφοβα λόγω του μεγάλου ποσοστού επιτυχίας αλλά και της αποτελεσματικότητας τους.

Πακέτα διαφήμισης

Κολοσσοί του internet όπως η Google και το Facebook προσφέρουν πακέτα διαφήμισης στους πελάτες τους. Αν λοιπόν έχετε μία ιστοσελίδα επιχείρησης, αυτή θα πρέπει να είναι και η πρώτη μέθοδος προώθησης που θα πρέπει να σκεφτείτε. Οι εν λόγω εταιρείες θα φροντίσουν ώστε οι διαφημίσεις σας να βγαίνουν μπροστά στα «σωστά μάτια», δηλαδή σε άτομα που φαίνεται να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας ή που ψάχνουν ενεργά γι’ αυτά. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά το κόστος της μπορεί να ξεφύγει καθώς γίνονται άτυπες δημοπρασίες ανάμεσα στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτά τα πακέτα: όσο περισσότερα δώσει μια επιχείρηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η προβολή της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Δημιουργία video

Η δημιουργία περιεχομένου είναι γενικά μία από τις καλύτερες μεθόδους προώθησης μίας ιστοσελίδας. Αν προσφέρετε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο στο κοινό σας και μάλιστα δωρεάν, εννοείται ότι αυτοί δεν θα διστάσουν να σας ανταποδώσουν την «καλοσύνη» με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος προώθησης ιστοσελίδων με βάση το περιεχόμενο είναι σίγουρα η δημιουργία video. Στις μέρες μας ο κόσμος – και ειδικά οι νέοι – προτιμάει να βλέπει video από το να διαβάζει. Η δημιουργία ενός ωραίου και χρήσιμου video σχετικό με το αντικείμενο της επιχείρησης σας – αν ας πούμε πουλάτε είδη camping μπορείτε να κάνετε ένα video με συμβουλές για το πώς να στήσετε σωστά μία σκηνή – σίγουρα θα φέρει επισκέπτες και πελάτες στην ιστοσελίδα. Αν μπορέσετε να το κάνετε και viral, ακόμη καλύτερα!

SEO

SEO σημαίνει Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης στα Ελληνικά. Οι μηχανές αναζήτησης – και ειδικά Google που είναι και ο ηγέτης στον εν λόγω χώρο και θέτει τους κανόνες – έχει κάποια κριτήρια βάσει των οποίων γίνεται η κατάταξη μίας ιστοσελίδας στις σελίδες με τα αποτελέσματα σχετικών αναζητήσεων. Όσο πιο πολλά κριτήρια πληροί μία ιστοσελίδα, τόσο καλύτερη θα είναι και η κατάταξη της. Το SEO στην ουσία φροντίζει ώστε το site σας να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς τις search engines και καλύπτει σημαντικούς παράγοντες του site όπως η δομή του, ο τρόπος που εμφανίζεται στις κινητές συσκευές και το πόσο συχνά ενημερώνεται το περιεχόμενο του. Η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης λοιπόν όχι μόνο φροντίζει για την καλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις αναζητήσεις, αλλά στην ουσία εξασφαλίζει και ότι θα έχετε κι ένα σωστά δομημένο και φιλικό προς τον χρήστη site.

 

Top